Galecop start een eigen Repair Café!

 

Op 16 oktober a.s opent het Repair Café Galecop voor het eerst haar deuren. Door alle corona perikelen is dit later dan voorzien, maar nu is het dan toch eindelijk zo ver.

Tussen 11.00 en 14.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs voor u klaar op Buurtplein Galecop om te helpen bij alle mogelijke reparaties.

 

Enthousiaste reparateurs doen hun uiterste best om uw apparaat weer werkend te krijgen, van koffieapparaten, stofzuigers, elektrisch gereedschap, strijkbouten, radio’s tot naaimachines. Daarnaast is er ook een textielhoek waar uw kledingstuk kan worden gerepareerd, versteld of aangepast. Ook fietsen kunnen gerepareerd worden. Een kabel die wat klemt, de verlichting die het niet doet, een lekke band... 

De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

 

Met Repair Café Galecop krijgt de gemeente Nieuwegein nu een tweede locatie.

Vanaf 16 oktober  is er elke derde zaterdag van de maand (Repair Café Galecop, Buurtplein Galecop, Thorbeckepark 183) en elke eerste zaterdag van de maand (Repair Café Nieuwegein, Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13) een RC in Nieuwegein te vinden. 

 

Het doel van het Repair Café is om te voorkomen dat onnodig apparaten op de afvalberg terecht komen en natuurlijk om mensen te helpen niet onnodig geld uit te geven voor een nieuw apparaat of kledingstuk. De reparaties zijn gratis, wel wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor eventueel klein materiaal. Er zijn ook donatiebusjes om een vrijwillige donatie in te doen.

 

Zoals bij al het vrijwilligerswerk zijn extra handjes altijd welkom. Interesse of wil je meer weten? Mail dan naar: repaircafegalecop@gmail.com

We zijn vooral nog op zoek naar gastvrouwen, een klokkenmaker, en naar hulp bij de   kledingreparatie. Dus als u een enthousiaste klokkenmaker bent, u bent handig met de naaimachine of u wilt gastvrouw zijn, meldt u zich dan aan via bovenstaand adres.

 

Voor een bezoek aan Repair Café Galecop is een coronatoegangsbewijs nodig. We vragen u verder om zo goed mogelijk de 1,5 meter basisregel te respecteren. Bij binnenkomst ontvangt u een nummertje en een reparatieformulier. Een reparateur komt u op basis van uw nummer ophalen. Het kan zijn dat een nummer na u eerder geholpen wordt, doordat elke reparateur zijn eigen specialisme heeft. Terwijl u wacht kunt u bij de bar een gratis kopje koffie of thee bij een van de gastvrouwen bestellen.

.

Kijk op de facebookpagina´s Repair Café Galecop en Repair Café Nieuwegein voor de actuele openingstijden en locaties. 

 

Wij verwelkomen u graag op 16 oktober bij Repair Café Galecop!

Maak jouw eigen website met JouwWeb